• 1

  Welkom op whiskypedia

 • 2

  Alles wat je van whisky wil weten

 • 3

  beoordelingen

 • 4

  en alle weetjes

BRON: RTL NIEUWS
Gert-Jan Verstegen

Duurste whiskyvat in Nederlandse handen

4,5 miljoen

 

De whiskyhandelaren van het Nederlandse Scotch Whisky International hebben het duurste whiskyvat ter wereld gekocht. Het vat met een waarde van 4,5 miljoen euro is inmiddels in Schotland gebotteld. De flessen worden doorverkocht.

4,5 miljoen euro moest worden neergeteld voor het vat The Glenlivet uit 1952. Er zijn 382 flessen uitgehaald die voor iets meer dan 12.000 euro per fles worden doorverkocht. Een deel is al in handen van liefhebbers, verzamelaars en whiskybeleggers.

 

 

 

Het precieze bedrag dat deze mensen moeten betalen voor zo'n fles wil marketingdirecteur Paul van der Hulst van Scotch Whisky International niet noemen, maar bij een prijs van 12.000 euro per fles is in ieder geval al 84.000 euro winst gemaakt op het vat.

Belegging

Het vat, met een grootte van 500 liter, werd in 1952 volledig gevuld, maar ieder jaar verdampt er een beetje. Vorig jaar bleek er nog ruim de helft in te zitten. Dat is voor whiskybegrippen veel. Het verdampte deel wordt ook wel het 'aandeel der engelen' genoemd.

Een fles The Glenlivet 1952 lijkt een goede belegging. De verwachting is dat de fles alleen maar meer waard wordt. "Vorige week hadden we experts op bezoek en die noemden een prijs van 15.000 euro voor zo'n fles goedkoop", aldus Van der Hulst.

Dat bedrag klinkt heel hoog. Maar het duurste vat whisky zegt niets over de duurste fles whisky. Onlangs werd er bijna één miljoen euro betaald voor een fles uit 1926.

In Sassenheim ligt ook een uniek whiskymuseum

 

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Waar koop jij je whisky?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Random Whisky Quotes:

Johnny Carson:

“Happiness is having a rare steak, a bottle of whisky, and a dog to eat the rare steak.”

Abraham Lincoln:

“Tell me what brand of whiskey that Grant drinks. I would like to send a barrel of it to my other generals.”

James Joyce:

“The light music of whiskey falling into a glass—an agreeable interlude.”

Alles over whisky drinken

Met Tony de Whisky liefhebber

Top 10 Prijs - Kwaliteit