Print
Bron - NU.NL

 

Royal Salute lanceert duurste whisky ter wereld

 
 
AMSTERDAM - Royal Salute, onderdeel van het Schotse whiskymerk Chivas Regal, heeft een gelimiteerde collectie whisky gelanceerd die 157.000 euro per fles kost.
 

Dat meldt de website Pursuitist. De nieuwe whisky heet ‘Tribute to Honours’ en is vernoemd naar de Schotse kroonjuwelen, de oudste kroonjuwelen van Groot Brittannië. Van de whisky zijn slechts 21 flessen gemaakt, waarvan er nu 20 te koop zijn.

De whisky is een blend van diverse zeldzame soorten whisky, elk minimaal 45 jaar oud en allen afkomstig uit de kelders van Strathisla, de bekende Schotse distilleerderij.

Colin Scott, de Master Blender van de distilleerderij is verantwoordelijk voor het mengen van de whisky. Hij werkte drie jaar aan de uiteindelijke blend.

Diamanten

De fles werd ontworpen door sieraden-ontwerper Stephen Webster, creatief directeur van juwelier Garrard in Londen. De flessen zijn met de hand gemaakt van zwart porselein en bezet met 413 zwarte en witte diamanten, in totaal 22 karaat, gezet in goud en zilver.

De flessen zijn genummerd. Kopers krijgen bij hun fles een miniatuur, zodat ze de whisky kunnen proeven zonder dat ze de fles zelf moeten aanbreken.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive