• 1

  Welkom op whiskypedia

 • 2

  Alles wat je van whisky wil weten

 • 3

  beoordelingen

 • 4

  en alle weetjes

Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Een bourbon drink ik het liefst in een Tumbler met ijs. Omdat dit glas goed dik is wordt de warmte van je hand niet makkelijk doorgegeven aan je drankje. Maar een Malt Whisky het liefst in een Snifter of Nosing Glas. Deze is goed op te warmen in de hand en de geur blijft goed in het glas hangen. Uiteraard ieder zijn eigen voorkeur.........

 

Snifter glas:

Dit glas wordt veel gebruikt bij proeverijen. Door het pootje is je hand en de geur daarvan, ver van het glas verwijderd zodat je reuk en je smaak niet wordt beïnvloed. Ook is het glas makkelijk in de hand te verwarmen waardoor de reuk en smaak wat beter vrijkomen.

Nosing glas: of Copita

Dit glas is afgeleid van het spaanse sherry glas en is iets groter en ronder dan de snifter. Daardoor is de hand nog iets verder van de drinkmond. Iets minder makkelijk in de hand te verwarmen maar door de grotere drinkmond wel beter te ruiken.

 

Glencairn glas:

Weer een maatje groter dan het nosing glas. Past daarom meer in...:-) Moeilijker in de hand te verwarmen. Persoonlijk  een van mijn favorieten. 

 

Tumbler glas:

Herkenbaar aan de dikke glazen onderrand en de weide drinkmond. Door deze laatste zeer geschikt om ijsklontjes bij je whisky te doen (Bijvoorbeeld lekker bij een bourbon) en door het dikkere glas heeft de warmte van je hand weinig invloed op de whisky

 

Spey Dram glas:

Eigenlijk een soort snifter glas zonder pootje. wordt ook veel gebruikt voor proeverijen. warmt goed op in je hand. Lekker glaasje!

 Andere Varianten:

 

 

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Waar koop jij je whisky?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Random Whisky Quotes:

Tug McGraw:

“Ninety percent I’ll spend on good times, women, and Irish Whiskey. The other ten percent I’ll probably waste.”

Errol Flynn:

“I like my whisky old and my women young.”

Haruki Murakami:

“Whiskey, like a beautiful woman, demands appreciation. You gaze first, then it’s time to drink.”

Alles over whisky drinken

Met Tony de Whisky liefhebber

Top 10 Prijs - Kwaliteit